Lördagsmys...
Idag ska vi bara vara hemma och mysa, vi tänkte baka kanelbullar och kladdiga chokladrutor med barnen... mums!
Till middag blir det Räkpasta med tagliatelle, gaah längtar.
Sen är det Movietime med chips , grönsaker & dipp.
Ni måste få de goda recepten.
Räkpastan:
Mjukstek röd paprika & purjolök med curry, häll på konjak och tänd på direkt.
Häll i Chilisås, tabasco och matlagningsgrädde.
Lägg i räkorna sist och värm upp dom lite snabbt. (Ta mkt räkor om man gillar det)
Servera med ris eller Tagliatelle, jag föredrar tagliatelle.
Färdigt! Vi har inga exakta mått på receptet, bara att smaka av =)
Enkelt men MKT gott!
Och så efterrätten:
Kladdiga, chokladrutor med konjak, apelsin & nötter:
200g smör
200g mörk choklad
2 dl rårörsocker
2 dl brun farin eller mörkt muscovadosocker
1 1/2 msk vaniljsocker
4 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev. rivet skal av 1 apelsin + 1/2 dl pressad saft
2 msk konjak el. rom
ev. 1 dl russin
100g pistasch-el hasselnötter eller/och sötmandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Smält smöret i en kastrull, dra den åt sidan. Låt chokladen smälta i smöret.
Blanda de 3 sockersorterna med äggen och vispa pösigt med elvisp.
Blanda mjöl & bakpulver, finriv skalet på apelsinen och pressa ur saften ur halva frukten.
Blanda chokladsmöret och äggvispet med mjölblandningen,apelsinskal och apelsinsaft, konjak och russin.
Bred ut smeten i långpannan. Grovhacka nötterna och strö dem över.
Grädda 12-15 min. Kakan ska vara kladdig när den tas ut.
Den stelnar mer, men inte helt när den kallnat.
Ett MÅSTE till är:
Yoghurtgrädde med Lime:
Blanda:
2 dl Matyoghurt
1/2- 1 msk Honung
1 msk pressad lime
2 dl vispad vispgrädde
ENJOY! Detta är grymt gott =)
Så nu ska vi börja baka. Ha en trevlig kväll!
Till middag blir det Räkpasta med tagliatelle, gaah längtar.
Sen är det Movietime med chips , grönsaker & dipp.
Ni måste få de goda recepten.
Räkpastan:
Mjukstek röd paprika & purjolök med curry, häll på konjak och tänd på direkt.
Häll i Chilisås, tabasco och matlagningsgrädde.
Lägg i räkorna sist och värm upp dom lite snabbt. (Ta mkt räkor om man gillar det)
Servera med ris eller Tagliatelle, jag föredrar tagliatelle.
Färdigt! Vi har inga exakta mått på receptet, bara att smaka av =)
Enkelt men MKT gott!
Och så efterrätten:
Kladdiga, chokladrutor med konjak, apelsin & nötter:
200g smör
200g mörk choklad
2 dl rårörsocker
2 dl brun farin eller mörkt muscovadosocker
1 1/2 msk vaniljsocker
4 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev. rivet skal av 1 apelsin + 1/2 dl pressad saft
2 msk konjak el. rom
ev. 1 dl russin
100g pistasch-el hasselnötter eller/och sötmandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Smält smöret i en kastrull, dra den åt sidan. Låt chokladen smälta i smöret.
Blanda de 3 sockersorterna med äggen och vispa pösigt med elvisp.
Blanda mjöl & bakpulver, finriv skalet på apelsinen och pressa ur saften ur halva frukten.
Blanda chokladsmöret och äggvispet med mjölblandningen,apelsinskal och apelsinsaft, konjak och russin.
Bred ut smeten i långpannan. Grovhacka nötterna och strö dem över.
Grädda 12-15 min. Kakan ska vara kladdig när den tas ut.
Den stelnar mer, men inte helt när den kallnat.
Ett MÅSTE till är:
Yoghurtgrädde med Lime:
Blanda:
2 dl Matyoghurt
1/2- 1 msk Honung
1 msk pressad lime
2 dl vispad vispgrädde
ENJOY! Detta är grymt gott =)
Så nu ska vi börja baka. Ha en trevlig kväll!
Kommentarer
Trackback