Rome my friends, Rome!

Jaha då var man i Rom då, riktigt nice. Imorgon och på lördag blir det lite utflykter.
Nu ska vi luncha någonstans och utforska staden.
Ha det!

Ledtråd?

Ok Sacha har växlat pengar till Euro och det är typ höstkläder som gäller.
Gaaah jag lääängtar. Vi åker kl 04 inatt.
Kan inte låta bli att "snoka" ALLA vet förutom jag, jag som är så nyfiken. Svärmor skvallrade att Sacha faktiskt planerat detta i ca 1 månad, min älskling!
Tur att han inte sa något redan då, hade ju dött

Ledig tjänst: Anställning som mor

Mor har en central roll i Familjens ledning.
Du får ansvar för följande områden:
- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön: 0 kronor
Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell
korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor
.
Avgörande krav: Honkön.
Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.
Kvalifikationer:
1.
Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet
(eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit iminst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.
3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer,skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).
Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.


10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.
13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.
Ring om du är intresserad! ;-)


Så fint



Vilken lycka!

Jag vette fan om jag gillar överraskningar!!

Sacha kom precis hem och berättade att svärmor kommer hit på onsdag kväll och passar barnen för han och jag ska någonstans  tors morgon- söndag.
Vi firar nämligen 10 år tillsammans =)
Nu sitter min bror och Sacha och mobbar mig för att jag inte vet vart vi ska, bikinin ska tydligen packas och det är inte i Sverige.
JAG VILL VETA VART VI SKA!!

Nu ska jag springa på basketträning.

Här var det tyst igenn

Har annat att tänka på än att blogga just nu.
Annars passerar veckorna förbi i rasande takt med alla "måsten" som skall göras.
Festade till det lite igår och sen sov Linda och jag hos Stella , fan vad kul vi hade. Vägen hem var det roligaste på hela kvällen. Stella, Linda och jag skedade i Stellas 120 cm smala säng, eller skedade och skedade Linda och jag låg typ på Stella, skönt att man inte låg i mitten =)
Länge sedan jag skrattade som igår.
Vaknade kl 11:30 av att brudarna stod i hallen redo för att köpa frukost, jag passade på att sträcka på mig i en timme tills de kom tillbaka med frallor, grönsaker ost och massa annat gott och en pizza som vi delade, en riktig dagen efter frukost.
Sen låg vi i sängen och kollade på tv tills det var dags för middag på Indisk Restaurang, efter middagen åkte jag hem och tjejerna drog vidare till "söndagskvarnen". Stella & Linda har som tradition att ta några öl på kvarnen på söndagarna, de flesta vet om det och man vet aldrig vilka som dyker upp, kul.

Just det spelade ju basketmatch i går, grymt kul men fy vad kondisen är dålig, jag orkade inte många minuter åt gången, det är tur att man får byta hur ofta man vill i damlag. Sen var det en del nya regler som ändrats sen sist jag spelade, lite snurrigt.
Vi förlorade tyvärr med 12 poäng.

Imorrn kommer brorsan och stannar hela veckan, kul. Barnen tycker om när han är här. Vi med för den delen.

Helt slut

MIn kropp är helt slut!
Jag hade första basketträningen igår, grymt kul men tufft när man inte tränat på länge. Jag var svimfärdig efteråt.
När jag kom hem hoppade jag in i duschen och sen sängen på en gång, somnade som ett litet barn redan kl 23. Det var länge sen jag somnade så tidigt.
Idag har jag ont i hela kroppen. Träningen gick bra annars det mesta satt faktiskt kvar.
Första matchen på lördag jag får vara med och spela men vet inte riktigt om jag är redo än.

Fick just en bra anledning att städa. Sacha ropade in mig i sovrummet så jag kunde öppna den stora altandörren det var nämligen en liten fågel som flugit in via vårt lilla fönster ovanför sängen.
Vette fan om den sket eller blödde men den lämnade iallafall spår på vårat golv och på lakanen, bläää.
Sacha sprang mest runt som en yr höna på sängen innan vi fick ut fågeln. Ni skulle sett honom, jag skrattar fortfarande.
Hann tyvärr inte fota =(

Lördag 16 september

Idag var jag med Nadja i Tumba Centrum och kollade på barnen från Eurovison Song Contest som var där och uppträdde, efteråt köpte Nadja skivan som dom sedan signerade. Nadjas kompis och hennes pappa föjde med.
Kompisens pappa är polis och larvig som jag är tyckte jag det var lite halv nervöst att han en polis brevid mig i bilen när jag körde, men det gick bra, varför skulle det inte gå bra liksom?

Jag skulle följt med Nillan & CO ut ikväll men bangade i sista sekund, mår inte bra, trött och yr. Är livrädd att jag fått det där vidirga viruset i örat igen.
Så jag stannade hemma istället och som plåster på såret tog jag en plats till WCOOP-5 $530 som spelas imorgon med 2 milj dollar garanaterat.
Det blev en jävligt svettig sat. kan jag lova. Min lillebror måste vara världens bästa railare. Fick AQ i sen pos när jag var supershort och typ 8 kvar till pris, hade ca 6-7 bb kvar och måste ställa. Carlos skrev på msn SNÄLLA NEJ ställ inte, lyssnade på honom efter mkt om och men, det var ju tur då någon annan plockade upp AK. Bra känsla där Carlos!

Imorgon blir det att ta det lugnt här hemma och Showdans för Nadja på dagen, spel på kvällen och förhoppningsvis går jag och lägger mig som miljonär på måndag morgon.
Det låter väl som en bra idé?

image437
Min favorit

image438
Nadjas Favoriter

image434
Nadja & Natta

image435
Skivsigneringen

image436
Nadja var lite blyg.

Behöver jag säga att den där skivan gått varm här hemma ikväll, Natta sov över och N & N hade 4
shower för oss.
Claudia ville inte vara sämre, hon hade sin egen lilla show där hon sjöng och dansade.
Ena låttexten löd: Naaaaadja jag äääälskar dig, du är min äääängel lalalala, så jävla sött!

Let´s have fun!

Ni ska få se massa roliga bilder av mig nu.
Vill ni se hur ni ser ut, klicka
här

image426image427image428image429image430image431

1. Jag som Afro
2: Jag som Apa
3: Jag som Asiat
4. Jag målad av Botticelli
5. Jag full
5 Jag som gammal

Måndag 10 September

Idag har jag och barnen varit hos Micke och Therese och ätit middag. Det var super trevligt, måste umgås mer med mina "gamla vänner".
Vi åt Fetasostfyllda Köttbullar med klyftpotatis och Limepaj till efterrätt.

Jag har upptäckt att det faktiskt går att filma med kameran så ni får se några videos också.

image405
Nadja provar Gitarren

image406
Therese & Nadja gör miner

image407
Claudia likaså

image408
Nadja & Claudia har lärt sig att göra pappersflygplan...

image409
...det var Micke som lärde dom



Måste lägga in lite bilder och 2 st videos från I fredags när jag var hos M & T
Det var länge sedan jag skrattade så mkt.


Kvällen började rätt normalt, satt och sjöng, spelade gitarr och hade jättetrevligt






Men sen spårade det ut fast på ett jävligt kul sätt
Någon i sällskapet hade hittat en lapp någonstans med texten "Asyl Experten" och telefonnr
Micke ringde och vi fick ett sjukt gott skratt. Moget va?


Myslördag

Jag och barnen har varit och köpt massor med lördagsgodis, mat och hyrt 3 filmer. Sacha lagar Biff Teriyaki och jag ska göra en cheesecake, mums.
Fick låna säsong 1 och 2 av Lost av min bror, sen borde säsong 3 av Prison break komma ut snart om den inte redan gjort det menade säsong 2 men den hade visst redan kommit ut och så ska jag köpa säsong 3 av Desperate Housewives. Ser nästan fram emot hösten/vinterns mörka och kalla kvällar under täcket med massa roliga serier att kolla på.

Nu ska här göras efterrätt, vi hörs!
Trevlig helg!

Tisdag 4 sep

Så nu är det färdigt med damlaget ska provträna på måndag, ska bli så kul. Grymt nervöst eftersom jag inte rört en basketboll på 9 år och kondisen är inte bra heller, men det blir säkert jättebra. Dom behövde en Guard också perfekt =). Nu måste ju mina kära naglar ryka tyvärr men jag överlever nog det, basketdojjer ska inföskaffas också.

Matfrågan är nu plötsligt löst, Nadja har bestämt sig för att skippa karaten och köra Taekwondo istället (hon hade första träningen idag) det var ju ganska passande eftersom den börjar en timme efter och då hinner vi äta innan. Det är iofs 3 träningar i veckan istället för 2, men vi får se hur ofta hon vill gå.
Det är en enorm skillnad på Karate och Taekwondo, det sistnämnda ser mkt roligare ut och är tuffare.

Den där j-a ungen i skolan har varit på Nadja igen, denna gång bet han henne hårt i ryggen. Vad fan ska man göra? Han har ingen respekt för någon, lärarna har pratat med föräldrarna flera gånger och Nadja är inte den enda han är på.
Det är fan hemskt att se en 8-åring behandla barn, fröknar och fritidspersonal som han gör. Jag vet att han inte mår bra det är ju uppenbart, men hur länge ska det gå ut över mitt barn?
Nadjas lärare hade sagt idag att nästa gång han gör något så skulle hon ringa föräldrarna. Vadå nästa gång?
Läraren är iofs ny och hon vet nog inte om att han varit på Nadja förut, men ändå, hur långt ska han behöva gå innan dom tar tag i det ordentligt.

Nog för idag är förkyld som fan, behöver vila ska lägga mig och tv-frossa.

Barnvakt idag

Som om jag inte hade nog att göra så fick jag idag i uppgift att vakta denna söta lilla krabat åt barnen.
Den är precis nykläckt och bajsar precis hela tiden. Nu har den en döskalle ovanför sitt huvud jag undrar vad det innebär?
Ah fick precis reda på vad den behövde, lite mat, snacks och en tur till doktorn gjorde susen.
Jag är ingen bra Tamagotchi mamma.

image403

Här är beviset på att hon mår bra nu, ingen döskalle och skuttar och har sig

image404

Helgen i bilder

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR FÖRSTORING


Trädgårdsarbete. Svärmor var här och hjälpte till. Vi planterade lite träd och la ut svart/vit sjösten på
vissa ställen runt huset.

Sedan var jag på Evas 60 års party



Och i söndags blev det Födelsedags middag för Sacha hemma hos svärmor

image386
Nadja Grattar pappa med frukost på sängen

image387
Claudia med

image388
Barnen och jag gjorde en tårta

image389

image390
Färdig! Har aldrig gjort tårta förr men den blev faktiskt god, inte vacker kanske =)

image391
Förrätt

image392
Familjen Stankovic

image393
Varmrätt

image394
Svärmor tyckte jag skulle plågas med ånga och ansiktsmask

image395

image396
Scary!

image397
Nadja gör sig till

image398
Claudia också

image399
Pyjamas och tårtdax

image400
Sacha blåser ut ljusen

image401
Claudia provar farmors glasögon, snygging!

image402
Jag provar också

Ang. Misshandeln igår

Fick tag på lillebror imorse vid 09 och han hade inget minne av någon misshandel. Först trodde jag att han spelade för att han inte vill säga nåt, men jag sa att han skulle få vakna till och att jag skulle ringa tillbaka.
När jag ringde igen vid 12 så sa han att han varit uppe och sett sig i spegeln och förstod ingenting och att han måste blivit misshandlad. Jag fick se honom via webcam och han har garanterat fått stryk. Men han minns fortfarande inte av vem eller varför.
Det enda han minns är att han varit på nollning på kärrtorps gymnasium. Ni vet när dom äldre riktigt mogna eleverna får för sig att dom ska ha lite kul med de nya eleverna och bl.a super ner dom. Det slutade riktigt illa igår och många hamnade på Maria Ungdom för magpumpning.
En av hans polare hade kommit försent till nollningen och hans straff var att alla fick stå och kasta ägg och hälla kaviar på honom.
Hur kul är det liksom? Vad är det för jävla tradition? Det måste kunna gå att göra en nollning på ett kul sett

Grymma ungdomar

Är så jäkla orolig nu, fick nyss höra att lillbrorsan har blivit misshandlad. Får inte tag på honom men lyckades få tag på den killen som hade hjälpt honom hem. Han sa att han mådde bra just nu men att han hade en del sår i ansiktet.
Dom jävla svinen hade bl.a dragit bort hans piercing i ögonbrynet och spikat dit en spik. Hur fan kan man göra nåt sånt? Hur kan man vara så jävla elak. Det gör ont i hjärtat.
Lillbrorsan vägrar säga vem det är tydligen, jag vill att det ska bli morgon så att jag kan få prata med honom.
Han är 16 år och det är andra gången nu, som vi vet om iallafall. Förra gången satt han på tunnelbanan med en kompis när 5 killar hoppade på dom för att dom är Bajare. Sjuk värld man lever i.
Hur ska man kunna sova nu? Finns inget värre än när någon man älskar far illa.